Luna viitoare se va da startul negocierilor pe marginea contractului colectiv de munca de la nivelul societatii Apa Canal. Sindicalistii si administratia se vor reuni la masa tratativelor cel mai probabil in a doua jumatate a lunii martie.

La negocieri liderii de sindicat si directorii societatii va trebui sa tina cont de o dispozitie emisa de primarul Dumitru Nicolae. De fapt toate societatile din subordinea municipalitatii au primit respectiva dispozitie. Astfel, la tratative cele doua parti trebuie sa tina cont de prevederile unei ordonante de guvern ce face referire la conditiile de salarizare a bugetarilor, chiar daca salariatii de la societatea Apa Canal nu sint bugetari.

Conform dispozitiei primarului, majorarile salariale se fac in trei transe. Prima transa va fi de cinci procente, a doua de doua procente, iar a treia de 11 procente. In plus productivitatea muncii trebuie sa creasca, personalul trebuie sa fie redus cu cinci procente, iar datoriile catre terti sa scada in proportie de 30%.

Legat de capitolul salarizare, se pare ca administratia societatii Apa Canal inclina spre ideea majorarii salariale cu o suma fixa pentru toti angajatii.