Desi abia au inceput negocierile pe marginea contractului colectiv de munca pe 2007 la Administratia Fluviala a Dunarii de Jos, sindicalistii din curtea societatii se pregatesc deja pentru un razboi in instanta. "In aceasta saptamina au avut loc primele runde de negocieri pe marginea contractului colectiv de munca pe anul in curs. Administratia a acceptat abia acum inceperea negocierilor pentru ca a asteptat ca Ministerul Transporturilor sa aprobe bugetul AFDJ Galati", ne-a declarat presedintele Sindicatului Lucratorilor de la Dunare "Farul", Stefan Frunza.

Acelasi lider de sindicat ne-a spus si ca bugetul aprobat de minister permite doar o crestere cu 24 de procente a lefurilor, dar, pentru ca salariile de la nivelul regiei autonome galatene sa ajunga la nivelul salariului minim stabilit la nivel de ramura Transporturi, e nevoie de o majorare de 70%.

Astfel ca, la finele negocierilor, sindicatelor participante la tratative - USAFDJ si "Farul" - nu le va ramine decit sa atace in instanta ordinul emis de minister care face referire la bugetul AFDJ. "Noi, cei de la 'Farul' si cei de la USAFDJ, am solicitat respectarea salariului minim la nivel de ramura Transporturi, dar nu avem ce negocia in aceste conditii", ne-a mai declarat Stefan Frunza.