Desi asigurarea animalelor de companie este inca un moft in Romania, exista companii de profil care au astfel de produse. Greii pietei se lupta strans si pe segmentul asigurarilor pentru animale de companie. Cu toate acestea, nici una dintre companii nu asigura direct sau indirect mai mult de cateva zeci de animale pe an.

Directorul responsabil cu asigurarile generale din cadrul Asirom, Radu Adrian Ionescu, ne-a declarat ca firma sa asigura atat viata cainilor si pisicilor, cat si raspunderea civila a proprietarului. Pe langa aceste polite, compania poate acoperi tratamentele medicale, intretinerea, spitalizarea in clinica, interventiile chirurgicale ale animalelor de companie. Trebuie spus ca toate aceste asigurari se incheie numai in anumite conditii minutios creionate. Ionescu ne-a mai spus ca asigurarile de viata pentru caini si pisici sunt destul de scumpe, tarifele fiind cuprinse intre “10 si 20% din suma asigurata“.

Certificate de sanatate si vaccinuri la zi

Animalele de companie trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 8 saptamani si 12 ani si trebuie sa aiba certificate de sanatate si toate vaccinurile facute la zi. Ionescu a mai aratat ca asigurarea animalelor de companie “este destul de putin solicitata si nu se vand mai mult de cateva zeci de polite pe an“.
La randul sau, Marius Onofrei, director de comunicare in cadrul Allianz-Tiriac, ne-a spus ca Allianz nu incheie decat asigurari de raspundere civila a proprietarului. Aceste asigurari sunt foarte folositoare in conditiile in care cainele sau pisica proprietarului musca musafirul acestuia.
Pe baza politei de raspundere civila, proprietarul poate cere companiei sa plateasca spitalizarea sau ingrijirea medicala de care are nevoie pacientul.
Totodata, polita acopera daunele atunci cand cainele sau pisica darama rafturi in magazin sau provoaca orice alt fel de pagube. Onofrei a mai precizat ca Allianz-Tiriac nu vinde anual mai mult de cateva zeci de asigurari de acest fel.