Grupul american media News Corporation, condus de Rupert Murdoch, a inregistrat o pierdere anuala de 3,4 miliarde de dolari, avertizand ca urmatoarele luni vor fi si mai dificile, in pofida semnelor pozitive de pe piata de publicitate, transmite AFP.
Potrivit unui comunicat publicat miercuri, grupul ar fi avut castiguri de 5,4 miliarde in 2008, caderea fiind cauzata de pierderile noilor institutii achizitionate, in special cotidianul financiar Wall Street Journal. Citat in comunicat, magnatul de origine australiana a precizat ca restructurarile operate au plasat grupul intr-o pozitie buna. "Sunt convins ca News Corporation este pe punctul de a profita si de a obtine beneficii puternice, atunci cand economia isi va reveni", a spus Murdoch. "Ce-a fost mai rau a ramas, probabil, in urma noastra, dar nu sunt semne clare de revenire", a explicat acesta analistilor financiari.
Potrivit lui Murdoch, luna iulie a fost "buna", cu cateva semnale de revenire pe pietele internationale de publicitate, dar lunile care vor urma ar putea fi mai dificile.
El a reiterat decizia de a aplica modelul editiilor on line platite, spunand ca nu exista o "canibalizare" intre ziarul scris si editia electronica. Wall Street Journal, a argumentat Murdoch, este singurul ziar american care si-a crescut numarul de abonati, atat pentru editia tiparita, cat si pentru cea electronica, in perioada de criza financiara.
La inceputul lunii mai, magnatul de presa Rupert Murdoch si-a anuntat intentia de a introduce, in urmatoarele 12 luni, un sistem de plata pentru consultarea versiunii on line a ziarelor aflate in proprietatea sa. Actionar majoritar al trustului News Corporation, care detine, printre altele, Wall Street Journal, New York Post, The Australian, The Times si The Sun, Murdoch a decis sa introduca taxa mai intai la titlurile care au suferit din cauza crizei financiare.