Dictatura instituita de SC Cronos Impex pe locurile de parcare cu plata ale Craiovei s-a subrezit, dupa ce alte doua unitati au solicitat primariei teren in acelasi scop. Deocamdata, toate cele trei parti lupta pentru o portie pe strada Ion Maiorescu.
Un sfert de hectar de pamant de pe strada Ion Maiorescu din Craiova a intrat in vizorul mai multor afaceristi, dupa ce municipalitatea l-a scos pe Mohamed Al Orfahli, administratorul SC Cronos Impex, cu buldozerul din parcarea centrala si i-a promis ca-i da la schimb parcele oriunde in Banie, numai in inima targului, nu! Initiativa Primariei Craiova, de a se cupla cu firma Rico Confort pentru construirea a circa 500 de locuri de parcare pe strada Ion Maiorescu, vizavi de cladirea Proiect, a trezit atentia unui mai vechi solicitant - SC Mercur SA, nimeni altul decat proprietarul Complexului Comercial Mercur. Directorul Mercur SA, Ioan Vigaru, a transmis saptamana trecuta o adresa municipalitatii prin care ii punea in vedere sa judece de doua ori inainte de a da terenul firmei Rico Confort, fiindca Mercur SA ceruse de nenumarate ori sa i se incredinteze un spatiu pentru astfel de amenajari, motivand cu necesitatile unei unitati de talia si profilul magazinului Mercur, vizitat zilnic de mii de posesori de autovehicule. Orfahli s-a ratoit si el din nou la autoritatile publice, invocand clauze ale contractului din 2001 dintre SC Cronos si Primaria Craiova, care prevad ca administratia tebuie sa-i puna la dispozitie 1.500 de locuri de parcare, si nu 630, cat pretinde ca i s-au dat. Orfahli acuza, in plus, primaria ca face loby pentru parcari private exact in momentul in care s-a emis o decizie judecatoreasca prin care aceeasi primarie este obligata sa predea firmei Cronos Impex toate cele 1.500 de locuri.
Proiectul Rico, amanat
Potrivit sefului de cabinet al primarului Antonie Solomon, Teodor Radu, proiectul de asociere cu SC Rico Confort SRL, pus pe ordinea de zi a sedintei de maine a Consiliului Local Municipal, a fost retras la propunerea sa. "Am primit si adresa SC Mercur SA, am cantarit mai atent si propunerea de parteneriat cu SC Rico Confort si am primit si hotararea din procesul Cronos-Primaria Craiova. Am ajuns la concluzia ca nu trebuie sa ne grabim. Este adevarat ca lipsa locurilor de parcare reprezinta un motiv suficient pentru ca primaria sa concentreze eforturi in aceasta directie, dar, din cate am observat, astfel de asocieri nu prea ne-au cazut bine. O sa ma gandesc la alte variante", a declarat Teodor Radu. In privinta relatiei dintre terenul de pe strada Ion Maiorescu si clauzele contractuale din asocierea primarie - Cronos, directorul Directiei tehnice, Adriana Motocu, a aratat ca Mohamed Al Orfahli a semnat ca nu mai are pretentii in centru. "La ultimele negocieri, administratorul Cronos a renuntat la locuri de parcare din zona centrului, la schimb cu altele, a caror locatie a fost oficializata si prin hotarare de Consiliu Local", a spus Adriana Motocu.