In perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2007, se suspenda OMF 1.870/2004 pentru aprobarea instructiunilor de completare a numarului de evidenta a platii, articolul
5 din OMF 1.521/2005 pentru completarea continutului declaratiilor fiscale si utilizarea formularului "Ordin de plata pentru Trezoreria Statului" (OPT) pentru declararea obligatiilor de plata la bugetul general consolidat.
Smaranda Scridon (foto), directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice, informeaza ca, incepand cu 1 ianuarie, nu se completeaza rubrica "Nr. de evidenta a platii" din formularele: "ordin de plata pentru Trezoreria Statului" (OPT); "Foaia de varsamant"; "Chitanta pentru incasarea de impozite, taxe si contributii" cod 14.20.09/ TS; "Inscris", aprobat in Anexa nr. 10, la OMF 1.079/2006; declaratii privind impozitele, taxele si contributiile; formularele aprobate prin OMF nr. 585/2005 si OMF nr. 1.939/ 2006 pentru aprobarea modelelor unor formulare utilizate in domeniul colectarii creantelor fiscale. Generarea noilor ordine de plata si a foilor de varsamant se face prin utilizarea aplicatiei informatice "Ordine de plata/foi varsamant (OPFV-2006)" care poate fi descarcata gratuit de pe site-ul DGFP Bihor sau de pe cel al MFP.
De al 1 ianuarie, potrivit Legii 182/2006, sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor juridice in conformitate cu legislatia in vigoare se fac venit integral la bugetul de stat, cu exceptia celor aplicate de autoritatile administratiei publice locale si amenzilor privind circulatia pe drumurile publice care se fac venit integral la bugetele locale. Amenzile care se fac venit la bugetul statului pot fi achitate prin virament sau in numerar la trezoreriile locale, iar amenzile cuvenite bugetelor locale pot fi achitate tot prin virament sau in numerar la casieriile institutiilor abilitate, precum si la ghiseul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei. O copie de pe chitanta se preda de contravenient agentului constatator sau se trimite prin posta organului din care acesta face parte. Sumele neincasate pana la 1 ianuarie, reprezentand amenzi contraventionale aplicate persoanelor fizice, se fac venit integral la bugetul local al unitatii administrativ-teritoriale.
Prin unitatile teritoriale ale trezoreriei statului nu se incaseaza sumele achitate in numerar de contribuabili, reprezentand venituri ale bugetelor locale si venituri extrabugetare ale institutiilor. Aceste sume se incaseaza numerar prin casieriile proprii ale institutiilor care gestioneaza bugetele respective, daca legea nu prevede altfel.