Cei 7 ani cu Sorin Oprescu primar le-au adus bucurestenilor, printre altele, si modernizarea centrului vechi.
Reabilitare centrul istoric al Bucurestiului
In 2012, Primaria Capitalei a terminat lucrarile de reabilitare a celor 14 strazi din zona Pilot a Centrului Istoric (zona cuprinsa intre Calea Victoriei - bd. Elisabeta - bd. IC Bratianu si Splaiul Independentei).
Lucrarile au inceput in aprilie 2007, iar pana in luna septembrie s-au realizat lucrarile pe 2 strazi, Lipscani si Smardan, si a inceput descarcarea arheologica pe celelalte. In iunie 2008, Sorin Oprescu a devenit primarul Capitalei. In octombrie, firma Sedesa a sistat lucrarile pe motiv ca Primaria Capitalei nu a mai platit. La vremea respectiva, reprezentantii firmei Sedesa declarau ca au executat lucrari de 10,5 mil. Euro, iar Primaria a achitat doar 8,4 milioane. In replica, primarul Sorin Oprescu a declarat ca va rezilia contractul cu aceasta companie deoarece este pagubos pentru municipalitate si nu s-a respectat termenul de finalizare al lucrarilor.
- Revin si spun ca lucrarile de reabilitare a celor 14 strazi trebuiau finalizate in aprilie 2008, acum sunt reabilitate doar 4. Am facut o analiza temeinica a executiei lucrarilor si a platilor facute. Si am constatat ca s-au executat lucrari neprinse in contract si se solicita milioane de euro in plus, a declarat Oprescu la vremea respectiva.
In octombrie 2009, Primaria Capitalei a reziliat contractul cu firma Sedesa.
Dupa rezilierea contractului municipalitatea a impartit cele 14 strazi in doua pachete - strazi incepute si neterminate si strazi cu lucrarile neincepute. Ultimul pachet a fost impartit in 3 loturi. Potrivit site-ului public de licitatii, contractele de atribuire a lucrarilor au fost semnate la inceputul anului 2011.
Pachetul 1: str. Lipscani, Zarafi, Smardan, Filliti si Tonitza;
Castigator licitatie: asocierea Apolodor Grup Construct si Engineering Design;
Valoare contract: circa 4 milioane de lei/1 milion de euro fara TVA;
Pachetul 2:
Lot 1: str. Postei si Stavropoleos;
Castigator licitatie: asocierea Apolodor Grup Construct si Engineering Design;
Valoare contract: circa 2,3 milioane lei/500.000 de euro fara TVA;
Lot 2: str. Covaci, Gabroveni, Selari, Soarelui si Pasaj Francez;
Castigator licitatie: asocierea Apolodor Grup Construct si Engineering Design;
Valoare contract: circa 4,5 milioane lei/1 milion de euro fara TVA;
Lot 3: Caldarari, Sepcari si Piata Sf. Anton;
Castigator licitatie: asocierea Apolodor Grup Construct si Engineering Design;
Valoare contract: circa 3,5 milioane lei/750.000 de euro fara TVA;
Pentru achizitionarea mobilierului stradal s-a facut o noua licitatie in iulie 2011: Castigator: Gradinariu Import-Export;
Valoare contract: circa 4,5 milioane de lei/1 milion de euro fara TVA.

Investitii pentru pietoni
O alta realizare a primarului Sorin Oprescu este ca in timpul celui de-al doilea mandat a reabilitat trotuarele de pe marile bulevarde din centrul Capitalei: bd. Magheru, Calea Victoriei, bd. Regina Elisabeta.
Sursa: HotNews.ro