Octavian Stireanu publica pe Amos News partea a doua a serialului "Trei capcane pentru Ponta (II). Abureala cotei unice ", pe care il puteti citi in continuare.
Prima manipulare care se incearca la adresa noii conduceri a PSD este ca "Traian Basescu nu mai este o miza" si, prin urmare, ar trebui lasat in pace. Liberalii si Crin Antonescu nu pot fi amagiti cu asemenea baliverne ale trompetelor cotroceniste si, atunci, se incearca manevra de adormire a PSD, poate aici are succes. La acest subiect m-am referit in editorialul de ieri si voi mai reveni asupra lui pentru ca este cheia intregii vieti politice romanesti.
2. A doua manipulare se refera la binefacerile cotei unice si la punerea semnului egal intre aceasta si "binele tarii". Profesionistii cu staif ai diversiunilor media tot insista in a spune ca aceasta cota unica e aplicata in "foarte multe tari", unde investitorii, pasamite, se calca pe picioare si se inghesuie tocmai datorita acestei binefaceri fiscale. Ca urmare, spun sfatuitorii de bine ai dlui Ponta, "n-ar fi bine" ca PSD-ul sa renunte la cota unica, asa cum a afirmat in mod clar noul presedinte al acestui partid.
Cand, insa, iei la bani marunti asemenea afirmatii despre cota unica, onorabilii muta bobii! Ei trec sub tacere in care anume tari se mai aplica aceasta cota unica, de e musai sa le urmam exemplul. Este vorba doar despre Rusia, Estonia si Slovacia. Si, poate, inca vreo tara sau doua.
Dar care e situatia "cotei" in puternica Germanie? Sau in sora noastra mai mare, Italia? Dar in eterna noastra iubita, Franta? Chiar in "perfidul" Albion? Ca si in majoritatea dintre cele 26 de surate din Uniunea Europeana?
Cand e cazul sa ni se scoata ochii cu virtutile democratiei si alte asemenea exemple stralucite, demne de urmat, aceiasi distinsi luminatori ai natiunii ne dau exemplele acestor tari. Cand e vorba despre taxa unica, ne arata directia Rusia.
Cand e vorba despre atacuri agresive si diversioniste de campanie electorala, Traian Basescu (care a pierdut alegerile pe teritoriul Romaniei) tipa la Mircea Geoana: "Ai fost la Moscova, ai fost la Moscova!" - "dovada, dovada!" - de parca acesta ar fi comis o crima la adresa poporului.
Insa cand vine vorba despre cota unica, aceeasi Rusie devine model!
Puterea actuala ar trebui sa ne invete ce trebuie sa luam si ce nu din exemplul Rusiei, ca sa nu mai plutim in negura confuziilor.
Adoptam cota unica, dupa model rusesc, sau nu?
E Marea Neagra lac rusesc si basta sau ar trebui sa ne intereseze ca niste conducte de gaze si titei trec pe-acolo, spre Bulgaria si Grecia, fara sa ne bage in seama?
Cat despre intalniri prin Rusia, ceea ce era interzis d-lui Geoana ii este pe deplin permis dlui Videanu!
Acesta se intalneste nu se stie unde si de cate ori cu oficiali ai "Gazprom", fara ca vreun comunicat de presa sa le spuna romanilor si Poporului ce si cum s-a discutat cu acest important concern al lumii si puternic vecin de la Rasarit. Poate ca dl Videanu a vandut sarea la rusi si noi nu stim?! Sau vinde Posta?! Poate marmura?! Sau, in sfrsit, scade pretul gazului importat din Rusia?! (Mira-m-as, ca, daca era asa, ne-ar fi asurzit urechile Guvernul Boc, batandu-se in piept cu asa "succesuri"!)
S-a vehiculat ideea ca aceasta cota unica este semnul distinctiv al dreptei. Nimic mai fals. Este plina Europa de guverne de dreapta care aplica, de ani de zile, impozitarea diferentiata. Numai PD-L si PNL, reunite in fosta si neanulata Alianta D.A., si-au facut un titlu de glorie comuna, afirmand ca metoda respectiva este apanajul nobiliar al "dreptei politice".
Istoria contemporana a statelor europene confirma ca impozitarea diferentiata a functionat decenii la rand, in majoritatea statelor, indiferent daca la putere se aflau guverne de dreapta sau de stanga. Cota unica nu este si n-are cum sa fie un semn de identitate politica al dreptei, din moment ce exista destule guverne care au guvernat si guverneaza, in multe state, aplicand impozitarea diferentiata.
Prin urmare, incercarea diversionista de a pune semnul egal intre cota unica si "binele tarii" - cu scopul de a inhiba PSD in tentativa de a se reveni la o impozitare diferentiata - este una dintre cele mai perverse manipulari cotroceniste.