Cantaretul Florin Chilian (foto)posteaza pe siteul www.libertateapresei.ro, opinia sa despre incalcarea unui drept fundamental: "Prea multi vor ca Romania sa nu mai existe si atunci trebuie sa dispara libertatea de opinie". Puteti citi in continuare parerea artistului.
'Nu exista si nici nu a existat in istoria trista a Romaniei o decizie atat de aberanta precum aceea de a considera presa un element de vulnerabilitate la adresa statului Romania.
De parca presiunile justitiei, cu procurori care au neobrazarea sa-ti mai si spuna ca nu au avut ce face si ca a fost un ordin acela de a face dosare, cu judecatori care din lipsa a coloanei verticale, din prea multa obedienta fata de mai marii clipei ce profita de slabiciunile lor - judeca stramb pentru a pune presiunea "sistemului" pe oricine iese din rand.
Nici macar tristul adevar al ascultarii telefoanelor jurnalistilor de catre prea multele slugi din serviciile secrete pentru aceeasi idee de intimidare. Nimic din toate astea nu i-au facut sa se opreasca si au reusit sa introduca in CSAT aceasta aberatie. Nu este trist, ci tragic, iar una dintre consecintele directe ale acestei emanatii contra-naturii este fara doar si poate incidentul - programat in opinia mea- de care s-a "bucurat" Victor Ciutacu zilele trecute.
Ii felicit pe aceasta cale pe cei care au ordonat agresarea unui copil intr-un centru comercial si desi nu cred ca ne mai poate salva cineva vreodata de noi insine m-am alaturat acestei initiative pentru ca amintirea copilului ucis in Decembrie ’89, chiar linga umarul meu, la TVR, nu a disparut inca.
Dragi, peste 300.000 de "noi securisti" platiti cu mai mult de 4 miliarde de euro anual din bani publici - astept cu drag si interes viitoarele dosare penale. Este totusi magulitor ca aceste intamplari ce respira se tem atat de mult de un stilou sau de o chitara. Din banii acestia cheltuiti pentru intimidarea si mentinerea starii de frica a populatiei, cred ca se putea face ceva pentru a se evita tragedia de la maternitatea Giulesti.
In Romania "delictul de opinie" este aspru judecat si pedepsit si pana cand nu va fi inteles de efemeridele puterii in adevarata lui menire de gardian al firescului si nu va fi inteles pe deplin adevarul potrivit caruia elementul de rezistenta structurala al unui sistem, chiar si asa bolnav ca al nostru, il da aberatia din acel sistem, care in cazul nostru, al societatii romanesti este presa, pana atunci aceste decizii care frizeaza dementa isi vor mai face loc in mintea celor care decid in CSAT ca presa este un element distructiv in Romania.
Se pare ca prea multi vor ca Romania sa nu mai existe si atunci trebuie sa dispara libertatea de opinie, libertatea cuvantului si in general toate libertatile si drepturile cetatenesti, nu ca romanii pot fi numiti cetateni fara a abuza nepermis de mult de sensul acesteu notiuni. Pana cand nu se renunta la aceasta idee, aceea de a denunta presa in CSAT ca o amenintare la adresa Romaniei, nu suntem altceva decat o populatie.'