Senatorul PNL Mircea Diaconu a criticat, sambata, in timpul unei conferinte de presa sustinute la Tulcea, decizia de acordare a zilelor libere obligatorii fara plata, conform Legii 324/2009.
"Sa zicem ca economic aceasta lege trebuia sa fie aplicata. Dar ce cap normal o aplica nu vara, atunci cand nu existau facturi la gaze si nici pomul de iarna? Deci, cine a pus chestia asta in bratele electoratului si in prag de alegeri si calare pe electorat a fost foarte inteligent. Nici nu as mai comenta ca nu este cazul", a declarat Diaconu.
El a mai spus ca "legea ar trebui denumita intr-un fel. Are nevoie de un nume folcloric pentru a o tine minte. Legea prostiei, legea voluntariatului, nu stiu, fiindca ei dau o lege prin care te obliga sa fii benevol. Este ca pe vremuri, trebuie sa aducem noi sapunul".
In ceea ce priveste aplicarea legii in institutia teatrala pe care o conduce, senatorul PNL a mentionat ca nu va taia nimic din salariile angajatilor. "Sa vad cum va veni Curtea de Conturi sa imi spuna ca nu am aplicat legea", a spus Diaconu.
a randul sau, presedintele organizatiei judetene Tulcea a PNL, deputatul Octavian Popa, a mentionat ca legea prin care se acorda zilele libere este o ‘siluire a Codului Muncii".
"Este o ilegalitate si o minciuna, pentru ca nu poti sa le impui profesorilor sa isi ia concedii fara plata. Daca vom calcula cat costa un inspector guvernamental vom vedea ca de acolo se puteau face economii", a afirmat Popa.