Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca a dispus stoparea taierilor in padurile ce urmeaza a fi retrocedate, titreaza "Monitorul de Suceava". Flutur a solicitat Regiei Nationale a Padurilor sa nu mai aprobe si sa autorizeze taieri de masa lemnoasa pe suprafetele de padure pentru care exista cereri de retrocedare depuse in baza noilor legi ale proprietatii.
Pe de alta parte, ministrul Agriculturii a mai adaugat ca le-a solicitat silvicultorilor sa identifice proprietarii de terenuri care au defrisat padurea detinuta in proprietate si sa intocmeasca dosare penale acolo unde este cazul.
"Sunt ingrijorat de defrisarile din ultima perioada. ßi din acest motiv le-am cerut silvicultorilor sa iasa la actiune si sa intocmeasca dosare penale pentru cei vinovati de aceste defrisari", a spus Flutur. El a mai adaugat ca cel mai tarziu din aprilie acest an va fi introdus un nou sistem de paza autorizata exercitata de organele statului pentru terenurile cu vegetatie forestiera, indiferent de forma de proprietate existenta. (D.E.)