Ministrul Economiei, Codrut Seres, dezminte informatiile potrivit carora s-ar fi impotrivit suspendarii de catre Senat a ordonantei de urgenta emisa de Guvernul Nastase privind preluarea de catre AVAS a unor creante fiscale asupra societatilor RAFO si Carom - Onesti, a declarat ieri, in mod oficial, noul purtator de cuvant al ministerului, Mirela Radu. Declaratia a fost facuta dupa ce saptamana trecuta un cotidian central a publicat o informatie potrivit careia MEC ar fi sustinut, in Senat, aprobarea ordonantei.
Vinovatul pentru tot acest scandal este fostul secretar general interimar al ministerului, Scurtu Floare, care a fost si demisa din aceasta cauza. Potrivit datelor MEC, ea ar fi emis la 28 februarie 2005 o nota prin care a mentionat ca Ministerul Economiei sustine proiectul de lege pentru promovarea ordonantei cu pricina. “Ministerul Economiei nu ar fi putut lua o astfel de decizie, nepotrivita din punct de vedere politic“, a mai spus Mirela Radu.
Interesant este ca, in conferinta-fulger de ieri, ni s-a prezentat si adresa trimisa de Scurtu Floare catre Parlamentul Romaniei, adresa inregistrata gresit cu data de 28 martie 2005. Aici este scris negru pe alb ca Ministerul Economiei sustine ordonanta in cauza. Documentul, care a reprezentat, de altfel, samanta de scandal, nu are si parafa ministrului Seres. (S.M.)