Scandalul Romaero continua. Ministrul Economiei si Comertului (MEC), Codrut Seres, a declarat ieri, dupa o intalnire cu reprezentantii sindicatului, ca presedintele consiliului de administratie, administratorul special si directorul general al societatii Romaero vor fi schimbati din functie.
In ultimele zile, sindicalistii de la Romaero Baneasa au inceput o serie de proteste, nemultumiti de faptul ca nu s-au efectuat investitii care sa-i permita companiei onorarea unor contracte incheiate cu firme straine, si au solicitat privatizarea de urgenta a unitatii, aflata in proprietatea MEC.
Pe de alta parte, liderul BNS, Dumitru Costin, a insistat asupra problemei terenului cu o suprafata de 360.000 de metri patrati al societatii Romaero, de care, in opinia sa, sunt interesate doua mari grupari, una implicata in afaceri imobiliare, iar cealalta cu “radacini in armata“, dar a refuzat sa nominalizeze firmele.
Pentru a mai tempera spiritele, Seres a precizat ca astazi, in cadrul adunarii generale a actionarilor, va fi numit un nou presedinte al Consiliului de administratie, astfel incat acest post sa nu fie detinut de directorul general, Viorel Manole, care cumuleaza cele doua posturi in prezent. In ceea ce priveste privatizarea, Seres a reamintit ca ministerul asteapta scrisori de interes pentru privatizarea societatii pana la 4 iulie.
Societatea din Baneasa este fabricant de avioane si aerostructuri si furnizor de servicii in domeniul intretinerii si reparatiilor complexe de aeronave. Romaero colaboreaza cu Lockheed Martin, Boeing si Airbus.