Lucrarile pentru inchiderea minei Anina din judetul Caras-Severin vor incepe luni, dupa ce Guvernul a aprobat banii necesari pentru realizarea digurilor de retinere si rezistenta, transmite NewsIn.
Conform programului de inchidere, lucrarile vor dura aproximativ sase luni, dupa care se va trece la umplerea puturilor de mina.
Pentru realizarea digurilor au fost mobilizati 64 de angajati, iar in lucrarile de astupare vor fi angrenate 30 de persoane, au declarat oficiali ai societatii Miniera Banat Anina. Ultimele lucrari de extragere a carbunelui au fost executate in luna ianuarie, dar dupa decesul celor sapte mineri, surprinsi de o explozie intr-o galerie, mina de la Anina a intrat in conservare.
Primele cantitati de carbune au fost extrase in 1792, dupa ce copiii unui taietor de lemne, au descoperit, din intamplare, filonul de carbune. Legenda spune ca ei au facut focul intr-o groapa, care nu s-a mai stins pentru ca s-au aprins niste pietre negre si lucioase. In jurul gurii de mina avea sa se dezvolte, mai tarziu, colonia Anina. (D.E.)