Majorarea pretului la gaze a facut ca aproximativ 7.000 de galateni care beneficiaza de ajutor financiar pentru gazele cu care se incalzesc sa primeasca in februarie si martie bani mai multi.

Miile de galateni care beneficiaza de incalzire cu gaze vor primi in ultimele luni de iarna mai multi bani. Practic, pentru acordarea acestor ajutoare suplimentare va fi utilizat acelasi mecanism folosit in prezent de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei pentru acordarea ajutoarelor de incalzire. Persoanele indreptatite vor primi acestea ajutoare pe baza documentelor justificative deja existente, si nu pe baza de noi cereri.

"Ceea ce este important de stiut e faptul ca toti cei care au dosare la noi nu trebuie sa le mai completeze, dumnealor vor beneficia automat de modificarile legislative. Noi asteptam ca aceste decizii care au fost luate in sedinta de guvern sa ajunga in Monitorul Oficial, insa toti cei luati in calcul vor beneficia de aceste ajutoare marite in lunile februarie - martie 2008 si noiembrie - decembrie 2008", ne-a declarat seful Directiei de Munca si Protectie Sociala (DMPS) Galati, Niculina Olimpia Ralea. Tot directorul DMPS ne-a mai spus ca vor primi sprijin financiar suplimentar familiile care obtin un venit de pana la 615 lei pe membru.

Galatiul, loc fruntas la plati

In ultima sedinta a Guvernului s-a decis acordarea de ajutoare suplimentare persoanelor cu venituri reduse, pentru a acoperi costurile determinate de cresterea pretului la gaze naturale. Sprijinul suplimentar care urmeaza sa fie acordat va fi cuprins intre 10 si 100 de lei, in functie de venitul obtinut pe membru de familie. Astfel, persoana sau familia care primea un ajutor de 233 de lei, avand un un venit pe fiecare persoana mai mic de 155 de lei, va primi acum cu 100 de lei mai mult. Cel care primea pana acum un ajutor de 144 de lei, in conditiile in care obtinea un venit pe membru de familie de pana la 210 lei, va primi acum in plus 70 de lei.

Judetul Galati se situeaza pe locurile fruntase in ceea ce priveste plata prestatiilor sociale. Directia de Munca plateste pentru fiecare luna de iarna peste 42.000 de beneficiari de energie termica, in jur de 7.000 de galateni care utilizeaza gazul pentru a se incalzi si aproximativ 70.000 care folosesc lemne si carbuni.