Candidatul PSD la alegerile prezidentiale, Mircea Geoana, a declarat ca sambata merge la actiunile de campanie programate la Braila si Tulcea si a lansat invitatia ca o dezbatere intre candidati sa aiba loc, miercuri, la Academia de Studii Economice din Bucuresti.
El a precizat, sambata, ca reia propunerea ca o prima dezbatere pe teme economice si privind locurile de munca sa aiba loc la Bucuresti, la ASE. Geoana a mentionat ca staff-ul sau de campanie este la dispozitia staff-ului lui Traian Basescu pentru a stabili detaliile, formatul si moderatorii intalnirii si a spus ca invita toate televiziunile sa transmita aceasta dezbatere.
"Daca ar fi sa fiu ironic, as spune ca invitatia domnului Traian Basescu de a avea dezbatere azi (sambata) la Cluj, unde are un miting electoral, ar putea sa fie inlocuita de o invitatie pe care i-as putea-o face sa vina la Macin, unde am un miting electoral cu publicul PSD. Dar cred ca o astfel de dezbatere este mult prea serioasa si mult prea importanta", a adaugat Geoana.
"De aceea, ceea ce am propus initial ramane valabil, o prima dezbatere pe teme economice la Bucuresti, la ASE, o a doua dezbatere pe teme de politica externa si securitate nationala la Cluj, la Universitatea Babes-Bolyai, domnul rector Marga deja si-a exprimat deschiderea pentru a gazdui o astfel de dezbatere, si o a treia pe teme sociale, de educatie, la Universitatea Al. I. Cuza de la Iasi, astfel putand acoperi si cele trei mari centre istorice si cele trei mari regiuni ale Romaniei", a continuat el.
Geoana a mai spus ca el considera ca in acest moment orice joc politicianist in jurul acestui subiect trebuie sa inceteze si ca o dezbatere intre cei doi protagonisti principali ai acestei campanii trebuie sa aiba loc.
"Domnul Basescu va trebui sa raspunda, in aceasta dezbatere si in aceasta campanie cu privire la mandatul de 5 ani pe care l-a avut si mai ales despre proiectul pe care-l are, daca-l are, pentru urmatorii 5 ani", a mentionat el.
Liderul PSD a precizat ca sambata va onora invitatia colegilor sai din Braila si din Tulcea, unde sunt programate actiuni de campanie.
"Respect programul de campanie al fiecarui contracandidat si din acest motiv avansam ziua de miercuri, saptamana viitoare, pentru o dezbatere la ASE", a mai spus el.