Microsoft s-ar afla in plin proces de creare a unui dispozitiv pentru redarea fisierelor audio si video, concurand cu iPod-ul produs de Apple. Totodata, compania din Redmond planuieste punerea in functiune a unui serviciu asemanator cu iTunes.
Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, surse din cadrul Microsoft, care au cerut sa ramana sub anonimat, au precizat ca Robbie Bach, specialistul care a condus procesul de dezvoltare a consolei Xbox, supravegheaza si noul proiect.
Pana in prezent, biroul de relatii cu presa din cadrul Microsoft nu a confirmat aceasta ipoteza.
Informatia a fost difuzata de presa la scurt timp dupa ce fondatorul gigantului IT, Bill Gates, a anuntat ca isi va reduce rolul in cadrul companiei, implicandu-se mai mult in actiunile caritabile ale fundatiei sale.
Potrivit sursei citate, Bach a fost promovat, in luna decembrie, in functia de presedinte al diviziei pentru divertisment din cadrul Microsoft. Un serviciu de muzica on line sub marca Microsoft ar reprezenta o abatere de la strategia existenta a companiei, care presupune doar oferirea de software pentru alte astfel de servicii.
Cu toate acestea, mai multi analisti in domeniul IT sunt convinsi ca, pana la sfarsitul acestui an, noul produs Microsoft va fi lansat. Unul dintre criteriile pe baza caruia se face o astfel de afirmatie ar fi acela ca gigantul din Redmond nu are la dispozitie prea mult timp pentru a ajunge din urma compania Apple; este putin probabil ca aceasta sa nu aduca imbunatatiri produsului sau.