Ministerul Transporturilor a fost mandatat de Guvern in sedinta de ieri sa inceapa procesul de privatizare a noua companii din subordine, prin vanzarea prin oferte publice secundare a unor pachete de actiuni reprezentand 5% din capitalul firmelor, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Oana Marinescu.
Pe lista societatilor care vor fi listate la Bursa in prima etapa a privatizarii se afla Societatea de Administrare Active Feroviare, Metrorex, Aeroportul International "Henri Coanda", Aeroportul International Bucuresti-Baneasa - "Aurel Vlaicu", Aeroportul International Constanta, Aeroportul International Timisoara - "Traian Vuia", Administratia Canalelor Navigabile Constanta, Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati si Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu. Nu vor fi vandute activele reprezentand terenuri si cladiri aflate in proprietatea companiilor.
Ministerul Transporturilor a fost mandatat de Guvern sa aprobe listarea actiunilor acestor societati la Bursa de Valori Bucuresti, sa contracteze servicii de consultanta si de investitii financiare, necesare lansarii ofertelor de vanzare de actiuni, si sa vanda active reprezentand cel mult 10% din valoarea totala a activelor imobilizate ale fiecarei societati comerciale. (M.C.I.)