Membrii CNA au aprobat in unanimitate modificarea avizului de retransmisie pentru platforma Digi a RCS&RDS, in sensul scoaterii televiziunilor Antena Group - Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV si Gsp TV - din oferta, in urma solicitarii companiei de telecomunicatii.
CNA a aprobat solicitarea RCS&RDS de scoatere a posturilor Antena Group de pe platforma sa de satelit, in termenul prevăzut de lege, după ce a acordat companiei de telecomunicatii si grupului media perioada legala pentru a negocia un nou acord de retransmisie.
De asemenea, UPC a depus la CNA, pe 26 aprilie, o solicitare de scoatere a televiziunilor Antena 1, Antena 3, Euforia TV si Gsp TV de pe platforma sa Focus Sat, intrucat acordul de retransmisie a acestor posturi a expirat. Si in acest caz, membrii CNA au decis sa amane luarea unei decizii, cu respectarea termenului legal de 30 de zile de la primirea solicitarii, pentru a da celor doua companii posibilitatea sa negocieze un nou acord.
RCS&RDS a scos televiziunile Antena 1, Antena 3 si Euforia TV de pe platforma sa de satelit Digi in noaptea de 19 spre 20 aprilie.
Intr-un comunicat remis MEDIAFAX pe 20 aprilie, RCS&RDS a anuntat ca nu mai difuzeaza Antena 1, Antena 3 si Euforia TV pe platforma de satelit Digi, intrucat compania de telecomunicatii nu mai poate accepta sa plateasca peste 7 milioane de euro pe an, suma care ar fi fost solicitata de Antena TV Group pentru difuzarea prin satelit a acestor televiziuni.
Totodata, RCS&RDS a precizat, in comunicat, ca Antena TV Group a declarat libere la retransmisie televiziunile sale, fara conditionări tehnice sau financiare, fapt pentru care, pentru cablu, distribuitorii au dreptul si obligatia de a transmite gratuit aceste posturi, insa pentru satelit au dreptul, nu si obligatia sa le retransmita.
In schimb, Intact Media Group a afirmat, pe 20 aprilie, intr-un comunicat, ca RCS&RDS a retras de pe platforma proprie DTH, in mod abuziv, Antena 1 si Antena 3.