Romania Libera publica articolul "Arianna Huffington: primadona de pe scena mass-mediei online", din care puteti citi in continuare prima parte.
Recent, Arianna Huffington a incheiat una dintre mega-tranzactiile din ultima perioada. Cofondatoarea site-ului informativ de mare succes, The Huffington Post, si-a vandut publicatia gigantului online AOL pentru 315 milioane de dolari, asigurandu-si o pozitie importanta in cadrul companiei AOL.
Arianna Huffington, femeia din spatele acestui nou model de media business, a ocupat locul al 12-lea intr-un clasament realizat in 2009 de revista Forbes al celor mai influente femei din industria media si locul 28 in clasamentul de anul trecut al celor mai puternice femei din lume.

Autoare, politician, jurnalista si femeie de afaceri

S-a nascut in Grecia ca Arianna Stassinopoulos. Tatal ei era jurnalist, iar despre mama sa, Arianna povesteste ca a fost cea puternica influenta din viata ei. "Intr-o zi, m-am uitat intr-o revista, am vazut o fotografie cu Universitatea Cambridge si am spus ca vreau sa ajung acolo. Toata lumea a ras, mai putin mama mea, care mi-a zis 'Bine, hai sa vedem cum poti ajunge acolo'. A imprumutat bani ca sa mergem in Anglia. Mi-a dat de inteles ca daca nu reuseam sa intru la Universitatea Cambridge, nu era mare lucru. Dar am intrat." Arianna s-a mutat in Anglia la 16 ani si a absolvit Universitatea Cambridge cu o diploma in economie. La 21 de ani a devenit presedinte al cunoscutei Asociatii de Dezbateri Cambridge (Cambridge Union). Una dintre dezbaterile la care a luat parte a fost pe tema rolului guvernului si al pietelor.
De-a lungul timpului, Arianna si-a construit o cariera dinamica si diversificata si nici la cei 60 de ani ai sai nu inceteaza sa se faca remarcata.
S-a mutat din Londra in New York in 1980. In 1986, s-a maritat cu Michael Huffington si s-a mutat la Washington. Arianna a devenit unul dintre cei mai populari comentatori conservatori, fiind in fruntea campaniilor politice de promovare a sotului ei, mogul al petrolului si politician Republican. Spre sfarsitul deceniului, ea si-a schimbat viziunea politica, trecand de partea liberalilor.
In 1997 a divortat si s-a mutat la Los Angeles impreuna cu cele doua fiice ale sale. "Casatoria mi-a dat cele mai importante doua lucruri din viata - fiicele mele. Sfarsitul casatoriei a fost dureros, dar acum Michael si cu mine suntem prieteni si chiar mergem in vacanta impreuna cu copiii nostri."
Cariera sa in jurnalism a debutat spre sfarsitul anilor 1980, cand semna articole pentru publicatia National Review. Prima ei carte, "The Female Woman", a fost publicata in anul 1973 si a fost urmata de inca douasprezece. A experimentat cu diverse genuri, de la autoeducare si puterea mitologiei grecesti pana la satire politice si biografii. Prima biografie pe care a scris-o a fost cea a sopranei Maria Callas, in 1981, intitulata "Maria Callas - The Woman Behind the Legend". Huffington a fost acuzata de plagiat pentru fragmente copiate din alte biografii si a platit daune biografului Gerald Fitzgerald dupa rezolvarea conflictului in instanta. A mai scris in 1989 o biografie a lui Pablo Picasso, pe care a numit-o "Picasso - Creator and Destroyer". Lydia Gasman, profesoara de istorie a artei la Universitatea din Virginia, a spus despre aceasta ca include idei asemanatoare cu cele din volumele nepublicate ale tezei ei de doctorat. "Nu a facut decat sa fure douazeci de ani din munca mea," sustine Gasman.
In 60 de ani de autoeducare, relateaza newyorker.com, Arianna a incercat homeopatia, chiropractica, saune cu infrarosu, microdermabraziunea si, dupa cum scrie ea insasi in cartea publicata in 2006, "On Becoming Fearless", "dieta
Beverly Hills, dieta cu orez, dieta cu grepfruit, dieta cu supa de varza, dieta fara carbohidrati, dieta fara grasimi, intr-adevar, dieta fara calorii". O zi obisnuita in viata ei include yoga, meditatie si rugaciune. Din 1996 a inceput sa doneze zece la suta din venitul ei pentru caritate.