Seful securitatii Forumului Economic Mondial de la Davos, Markus Reinhardt, a fost gasit mort inn camera sa de hotel cu o zi inainte de inceperea intalnirii anuale a celor mai importanti oameni din business si politica de la nivel mondial, potrivit oficialilor cantonului elvetial Grison, informeaza WSJ, citat de Money.ro. Autoritatile au declarat ca Reinhardt este posibil sa se fi sinucis, dar deocamdata cauzele mortii nu sunt certe.
Reinhart ocupa functia de sef al politiei cantonale din Grisondin din 1984. El va fi inlocuit de secundul sau, Marcel Suter, care va fi insarcinat cu securitatea la Forumul Economic de la Davos, a declarat un purtator de cuvant al guvernului.
Potrivit acestuia nu exista nici o problema de securitate.
Procurorul sef al cantonului a precizat ca a inceput sa investigheze cauzele mortii lui Reinhart pentru a se stabili daca este vorba de sinucidere sau de omor.
Securitatea a fost o problema extrem de importanta la Davos in ultimii ani, deoarece intalnirea a atras o serie de activisti antiglobalizare. Guvernul elvetian poate mobiliza in cel mai rau caz 5.000 de trupe armate pentru protejarea forumului de la Davos.