Iminenta participare a directorului executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Bihor la campania electorala pentru a accede la un fotoliu de senator in cadrul Parlamentului Romaniei va avea ca efect ramanerea in suspensie a postului pe care il ocupa acum Smaranda Scridon.
Ea este obligata, potrivit legii electorale ca, inainte cu 30 de zile de data alegerilor, sa se autosuspende din functie sau sa isi dea demisia. Cum demisia iese din calcul, sefa DGFP Bihor va trebui sa se autosuspende. De fapt, Smaranda Scridon a si facut primul pas in acest sens, luandu-si concediu de odihna cu doua saptamani inainte de data pana la care mai avea dreptul sa mai ramana pe post.
Cum Marius Fandly (foto), directorul executiv adjunct si seful Directiei de Administrare a Veniturilor Statului, este al doilea dupa Smaranda Scridon care are drept de semnatura si, totodata, este, potrivit algoritmului politic, tot al doilea, acesta va prelua si responsabilitatile sefei pe timpul cat aceasta va fi suspendata.