Marii datornici la bugetul de stat au inceput sa-si mai plateasca din restante. Potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, sumele datorate au scazut la finele lui martie fata de sfarsitul lui 2005.
ANAF a precizat ca in topul celor 373 de mari datornici se afla Compania Nationala a Huilei, cu peste 1,1 miliarde RON, datorie care a scazut insa cu aproape 200 de milioane RON fata de anul trecut. Societatea care a platit cea mai mare parte din datorii a fost UCM Resita.
Daca anul trecut figura cu o datorie de 1,1 miliarde de RON, la finele lui martie avea cu aproape un miliard de RON mai putin de platit. Termoelectrica mai are de achitat 364 de milioane RON, cu aproape de doua ori mai putin decat avea de platit anul trecut. ßi Societatea Nationala a Lignitului Oltenia SA mai datoreaza bugetului de stat doar un sfert din cat avea de platit anul trecut, si anume 71 de milioane RON.
Societatea Comerciala pentru Inchiderea si Conservarea Minelor mai are de achitat la stat 328 de milioane de RON, iar Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA - 283 de milioane de RON. (M.H.)