Evz.ro informeaza ca presedintele Raiffeisen Bank din Romania, Steven van Groningen, e unul dintre maratonistii VIP din acest an la Bucharest City Marathon. "Nu concurez contra nimanui, poate doar impotriva limitelor proprii. Mai importante sunt emotiile", spune maratonistul VIP. Nu se afla la prima incercare de acest gen. Spune ca nu concureaza impotriva nimanui, poate doar impotriva limitelor proprii, mai importante fiind atmosfera si emotiile de dinainte de concurs.
Steven van Groningen nu este strain de sport. Din copilarie parintii, si ei sportivi, l-au incurajat in acest sens. Desi alergatul facea parte din antrenamentul pentru alte sporturi, din 1993, odata cu mutarea in Bucuresti, posibilitatile restranse de a practica alte sporturi l-au determinat sa ia in serios alergatul. In anul urmator, a participat la primul maraton.

• "In copilarie am practicat multe sporturi, dar cel mai mult m-a atras hocheiul. Obisnuiam sa alerg sau sa fac ciclism cu prietenii, mai mult de distractie. In timpul studentiei, am continuat traditia familiei si m-am indreptat spre caiac canoe. Am participat la doua campionate mondiale de canoe si la Jocurile Olimpice in 1984", isi aminteste Steven.

"Ma antrenez zece ore pe saptamana"

Antrenamentele sunt o parte obisnuita a vietii lui, insa, cand nu se pregateste pentru competitii, isi permite si momente de respiro. Perspectiva competitiei il mentine insa in priza, iar antrenamentul de rutina include - pe langa alergare - inot si ciclism.
Secretul lui sunt alergarile usoare, dar lungi, pentru cresterea rezistentei. "In aceasta perioada a anului, ma antrenz 10 ore pe saptamana. Cu doua saptamani inainte de maraton, cea mai lunga cursa a fost de 2 ore si 45 de minute. In saptamana de dinaintea maratonului, reduc intensitatea antrenamentelor si fac plimbari cu bicicleta", isi dezvaluie Van Groningen din secrete.
O alta solutie e antrenamentul in comun. "Eu alerg cu sotia", adauga el. E constient de importanta alimentatiei, asa ca merge pe un regim mai mult vegetarian, fara vitamine sau alte "artificii", fara alimente procesate, dar cu legume si fructe. Participand la competitia din acest an, vrea mai mult sa se testeze si sa corecteze eventualele greseli. "Sunt curios cum o sa-mi gestionez resursele, cum o sa reusesc sa mentin ritmul, care vor fi timpii. O iau ca pe o experienta", marturiseste Steven.