Pentru ca în oras nu prea mai exista suprafete disponibile pentru constructii, iar craiovenii vor locuinte cât mai aproape de centru, mansardele blocurilor devin din ce în ce mai tentante.Chiar daca nu au urcat niciodata într-o mansarda de bloc, cei mai multi craioveni spun ca le surâde ideea de a locui într-una, mai ales daca pretul lor este sub pretul pietei. "Atâta timp cât este mai ieftina, nu m-ar deranja sa am o locuinta la mansarda. Cred ca e ca si cum ai avea un apartament la ultimul etaj, asa ca nu vad de ce nu", a explicat Adrian Ionescu, de 29 de ani. Afirmatia este sustinuta si de alti craioveni, chiar daca au auzit ca astfel de locuinte nu ar fi la fel de sigure ca si celelalte. "Nu am prea mare încredere, pentru ca am auzit ca, în cazul unei furtuni puternice, pot pica. Nu stiu ce sa zic. Daca ar fi mai ieftine decât restul locuintelor, cred însa ca as cumpara una, mai ales ca acum stau cu chirie", a spus Ionela Dina, de 35 de ani.  
Avantaje Potrivit specialistilor din domeniul imobiliar, mansardele reprezinta viitorul în piata imobiliara. "Craiovenii au început sa fie interesati de acest tip de locuinte. La început sunt sceptici, pentru ca nu stiu foarte multe despre mansarde. Dar atunci când vad cum arata o locuinta la mansarda unui bloc devin interesati", a declarat Irina Radulescu, directoarea unei firme care se ocupa cu mansardarea în Craiova. Acesta este si motivul pentru care unii oameni au decis deja sa investeasca într-o astfel de afacere. "Mansardele sunt viitorul în piata. Avantajul apartamentelor la mansarda blocurilor este ca au preturi mai mici decât restul locuintelor. În plus, confortul este sporit si, fiind constructii noi, sunt izolate si termic, si fonic", a spus Irina Radulescu. Aceasta a explicat ca alt avantaj pentru potentialii locatari ai acestor imobile este acela ca au utilitati separate de bloc, cu exceptia apei. În plus, chiar daca este un aspect neglijat de români, locuintele la mansarda ofera cea mai frumoasa priveliste din cladire. În ceea ce priveste siguranta, nici un bloc nu poate fi mansardat decât în baza unei expertize tehnice care sa ateste ca structura de rezistenta permite constructia respectiva. 
Facilitati pentru ceilalti locatari 
Mansardele au luat amploare, mai ales ca în zona centrala a Craiovei nu prea mai sunt terenuri care sa permita construirea de locuinte, fie ele case sau blocuri. În plus, pe lânga faptul ca sporeste spatiul locativ, mansardarea este o investitie avantajoasa atât pentru întreprinzatori (pe lânga faptul ca pot gasi spatiu de construire în zone centrale - blocuri exista suficiente în Craiova, economisesc banii de teren), cât si pentru ceilalti locatari, care beneficiaza de o serie de facilitati. "Se realizeaza termosistem, se zugraveste casa scarii, se rezolva problemele de la subsol, se înlocuiesc tevile de apa/gaze. În plus, potrivit legislatiei în vigoare, locatarii au întâietate la achizitia de apartamente, caz în care primesc o reducere de 10%", a mai spus Irina Radulescu. Mansardarea, solutia crizei de locuri în gradinite
În Bucuresti, în Sectorul 6, mansardarea reprezinta solutia si pentru rezolvarea problemei cu numarul prea mic de locuri pentru prescolari. Anul acesta, el va creste cu 650, prin mansardarea a cinci gradinite.