Municipiul Mangalia va participa, in perioada 7-10 aprilie, la Targul International de Turism "Romexpo”, alaturi de cateva sute de firme, consilii judetene si locale de pe intreg teritoriul Romaniei, dar si din tari precum Turcia, Grecia, Bangladesh, Ungaria, Cipru. 50 de metri patrati de oferte turistice, facilitati si cafea turceasca vor sta la dispozitia vizitatorilor standului statiunilor litoralului sudic al Marii Negre. Mangalia, care va detine un stand de aproape 50 mp, va avea, pe langa binecunoscutul program de prezentare a oportunitatilor turistice locale, si cateva noutati.

Astfel, in premiera, va fi lansat noul pliant de promovare a orasului si statiunilor litoralului sudic. "Alege Mangalia” contine, pe langa toate informatiile utile turistilor (numere de telefon ale institutiilor locale, harta litoralului de sud, cu toate complexele turistice, principalele puncte de atractie ale statiunilor - Muzeul de Arheologie, Herghelia Mangalia, sanatoriile balneare etc) si o ampla prezentare cultural-istorica a localitatii. In plus, pliantul beneficiaza de fotografii din timpul manifestarilor reunite sub genericul Festivalului "Callatis" de-a lungul celor sase ani de existenta. Pliantul va fi difuzat atat in localitatile din Romania pe unde va trece Caravana "Eu sunt prietenul Mangaliei", cat si in orasele europene, unde vor avea loc preselectiile pentru editia de anul acesta la "Miss Diaspora". Pe langa acest pliant, toti cei care vor vizita standul orasului de la malul Marii Negre, vor primi in mod gratuit, un card "Eu sunt prietenul Mangaliei”, cu ajutorul caruia vor beneficia de cinci facilitati pe parcursul sejurului pe litoralul sudic - cine, bilete de spectacole sau alte servicii turistice. Acest card va fi impartit si in periplul pe care reprezentantii Primariei Mangalia il vor realiza in Europa, in perioada 9-22 mai, timp in care vor fi selectate participantele editiei de anul acesta a concursului international "Miss Diaspora”, ce se va desfasura in timpul Festivalului "Callatis”.
Prezentari video pentru vizitatorii standului din Mangalia

"Ca si anul trecut, la standul Mangaliei se asteapta un aflux foarte mare de vizitatori, pentru ca, pe langa ofertele turistice ale orasului, acestia vor mai fi intampinati si cu o ... cafea la nisip, preparata dupa vechile metode turcesti”, ne-a declarat Liliana Ghita, seful Biroului de Integrare Europeana si Promovare turistica din cadrul Primariei Mangalia. "Mai mult, in premiera, potentialii nostri turisti vor putea viziona si un material de prezentare video al Mangaliei, pe ecrane speciale, precum si manifestarile din luna mai de la malul marii - Noaptea de Inviere - "Lumina de la Malul Marii”, "Un Mai cel Mai” - programe artistice, curse de masini etc”.