Eliminarea emisiunii Ora de foc de la Realitatea TV l-a nemultumit pe Sorin Ovidiu Vantu, patronul postului de stiri. La o zi dupa ce jurnalistii Oana Stancu si Adrian Ursu au demisionat de la Realitatea, Vintu arata cu degetul catre Sebastian Ghita (foto): Renuntarea la cei doi e o gafa de tinerel.
Sorin Ovidiu Vantu, actionarul majoritar al postului Realitatea TV, este nemultumit de decizia lui Ghita de a opri brusc emisiunea "Ora de foc".
Patronul Realitatea TV nu va incerca insa sa-i intoarca pe cei doi din drum. "Timp de 5 ani, domnul Ghita este managerul postului de stiri".
Si cei doi jurnalisti au lansat acuzatii grave la adresa noii conduceri. "Maniera in care a suspendat o emisiune din grila contine elementele clasice ale unei operatiuni de cenzura. Modul de operare arata ca i s-a pus piciorul in prag, pistolul la tampla domnului Ghita, intrucat acest om avea parghiile sa scoata emisiunea, intr-un mod civilizat", a declarat Oana Stancu.
Ea subliniaza ca pana in ziua anuntului, nu i-au fost aduse reprosuri de natura profesionala. "Nu a fost invocat niciodata ratingul atat timp cat noi realizam principala emisiune a statiei, care avea un rating peste media postului", a mai spus Stancu.
Oana Stancu considera ca emisiunea pe care o realiza a fost scoasa de pe post deoarece era "critica la adresa statului", cu care Sebastian Ghita ar derula mai multe contracte.
"Domnul Ghita se defineste ca fiind un robotel care nu stie ce e bine si ce e rau. Atunci este de vazut cine butoneaza in momentul acesta robotelul care conduce un trust de media atat de important. Si daca nu stie ce este bine si ce este rau, atunci cum a putut decide de unul singur sa scoata din grila cea mai importanta emisiune a postului", a mai declarat Oana Stancu.
Intr-una dintre editiile emisiunii "Ora de foc" de la inceputul acestui an, cei doi realizatori au prezentat o lista cu firme care au obtinut contracte cu statul si care apar si pe lista de donatii catre PDL. Una dintre companii era si TeamNet International Ploiesti, parte a grupului Asesoft, condus de Sebastian Ghita.
Jurnalistul Adrian Ursu aduce si el acuzatii de cenzura. "Felul in care s-a desfasurat aceasta actiune intruneste toate elementele unei operatiuni de cenzura. Faptul ca a fost facuta in pripa, faptul ca nu a fost motivata si faptul ca a produs efecte asupra politicii editoriale in mod aberant", a declarat Ursu.
Jurnalistul spune ca nu stie daca emisiunile pe care le-a facut l-au deranjat direct pe Sebastian Ghita sau pe altcineva. "Nu stiu de asemenea daca nu cumva il aranjeaza si nu il deranjeaza aceasta decizie pe care am luat-o. Respectiv disparitia noastra s-ar putea sa-l aranjeze pe dansul sau pe altii", a mai spus Ursu.