Craiovenii interesati de dezvoltarea unei afaceri proprii mai au la dispozitie doar cateva zile (pana pe 29 septembrie) pentru a se inscrie la cursul gratuit de pregatire antreprenoriala, organizat de Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC), prin Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) Craiova. Acest curs este organizat prin Programul START pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare.
Potrivit unui comunicat emis de OTIMMC Craiova, obiectivul cursului este acela de a promova un sistem formativ care sa faciliteze mobilitatea tinerilor intre sistemul de invatamant si piata fortei de munca, precum si dezvoltarea aptitudinilor lor antreprenoriale, in vederea implicarii active in structuri economice private. Astfel de cursuri se mai desfasoara in Bucuresti, Brasov, Constanta, Cluj, Iasi si Timisoara.
Cursantii silitori vor primi sprijin financiar nerambursabil
Cursul va fi impartit in doua etape. In prima vor avea loc cursuri de pregatire pentru dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale, in scopul dobandirii cunostintelor teoretice si cu aplicabilitate practica, necesare inceperii si dezvoltarii unei afaceri. La sfarsitul cursurilor, fiecare participant, prezent la minimum 90% din cursuri, poate elabora un plan de afaceri in vederea participarii la cea de-a doua etapa. Aceasta consta in sprijin financiar sub forma de credit bancar in limita maxima a 10.000 de euro sau echivalentul in lei si ajutor financiar nerambursabil (in cuantum de maximum 40% din valoarea estimata a investitiei, fara TVA) in limita a 20.000 RON de la ANIMMC, pentru finantarea celor mai bune planuri de afaceri elaborate de beneficiarii cursurilor. Contributia personala va fi in cuantum de 15% din valoarea estimata a investitiei, fara TVA.