Semnalele de alarma trase in ultima perioada de Compania a€žImprimeria Nationalaa€œ cu privire la comercializarea biletelor emise pentru plata parcarii, a biletelor de spectacol sau alte activitati care presupun vanzarea de bilete fara a detine o plaja de numere au ramas fara ecou. çn baza unei hotarari de Guvern, in Capitala, doar Imprimeria Nationala este autorizata, avand exclusivitate in acordarea plajei de numere pentru aceste bilete. Asadar, reprezentantii acesteia continua sa atraga atentia asupra unui nou tip de evaziune care se desfasoara de multi ani incoace chiar sub ochii autoritatilor. Pentru celelalte judete ale tarii, Imprimeria acorda plaja de numere, dar biletele pot fi tiparite doar la o tipografie abilitata anterior de aceasta.
Cu toate ca ni se pare absurd, marea majoritate (mai putin una) a parcarilor cu plata din Capitala nu functioneaza tocmai legal, dat fiind fapul ca administratorii acestora nu si-au procurat plaja de numere pentru biletele emise de la institutia autorizata. Cat despre organizatorii de spectacole, putem spune ca sunt in numar ingrijorator de mare cei care incalca legea evitand Imprimeria. Biletele se vand astfel la negru, statul este pagubit, iar banii intra direct in buzunarul gestionarilor, care se sustrag astfel de la plata impozitelor. a€žPrin lege, doar noi suntem abilitati sa acordam plajele de numere si foarte multi nu trec pe la noi pentru a le facilita legalitatea pe piata de profil. Ganditi-va numai de cate ori ati intrat intr-o discoteca si in loc de bilet vi s-a pus o stampila. Trebuie sa ne gandim ca in momentul acela avem de-a face cu cineva care lucreaza la negrua€œ, ne-a declarat directorul Imprimeriei Nationale, Dan Docan.
Primul interesat de aceasta situatie ar trebui sa fie Consiliul Local, avand in vedere ca acesta este primul prejudiciat, sunt de parere reprezentantii Imprimeriei.