Numarul masinilor furate in judetul nostru, in primele sase luni, este mai mic decit cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Si cei care le fura au mai putin noroc deoarece toate masinile raportate a fi furate in aceasta perioada au fost gasite, in timp ce procentul de anul trecut depasea cu putin 50%.

In primele luni ale anului trecut numarul masinilor date disparute de proprietari era de 21, si numai 10 au fost gasite. Primele sase luni ale acestui an s-au dovedit a fi mai ghinioniste pentru hotii de masini si mai pline de noroc pentru politistii de la Furturi Auto.

"In primele sase luni ale acestui an am avut inregistrate ca furate 16 masini si pina la sfirsitul semestrului toate erau deja gasite. Pe linga reducerea numarului de masini furate am inregistrat si o mai rapida actiune in a le da de urma. In general din Galati se fura mai putin acum masinile straine sau cele foarte scumpe, la mare cautare fiind mai ales cele autohtone deoarece este vorba de masini mai vechi, care au sisteme de securizare ca si inexistente. In foarte multe cazuri aceste masini sint folosite de hoti care au in general 16-17 ani pentru plimbari sau in scopul comiterii unor infractiuni si apoi sint abandonate", a precizat scms. Florin Huian, din cadrul IPJ.

Si in cazul masinilor furate in scopul de a fi vindute nu mai este valabila filiera trecerii acestora peste granita in Moldova de cind gradul de securizare a frontierei a crescut. In schimb ele sint duse si vindute cit mai departe, in nordul sau nord-vestul tarii. Acelasi traseu il au si masinile furate din acele zone care sint apoi gasite de politisti prin Galati.

De exemplu politistii de la Furturi Auto au descoperit mai multe masini raportate ca furate din judetul Bihor care circulau pe soselele galatene.