Contribuabilii-model au posibilitatea de acum inainte sa faca mai putine drumuri catre Directia de Finante Galati, potrivit ordinului Ministrului Finantelor Publice.

Ministerul Finantelor Publice a decis sa-i rasplateasca pe agentii economici bun-platnici catre bugetul consolidat al statului, care-si achita la termen si integral impozitele si taxele datorate statului. Astfel, potrivit Ordinului nr. 1521 al Ministrului Finantelor Publice incepind din acest an contribuabilii-model nu va mai trebui sa bata lunar drumul pina la Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului (DGFPJ) Galati pentru a completa si depune declaratiile privitoare la obligatiile pe care le au de achitat. "Ordinul Ministrului Finantelor nr. 1521 reprezinta un pas foarte important in modernizarea sistemului fiscal si in modul in care sint tratati contribuabilii corecti, adica cei care-si achita in fiecare luna, integral si la termen obligatiile datorate statului", ne-a declarat Clavinia Petrescu.

Ordinul de plata, suficient

Potrivit noului act normativ, care a intrat in vigoare la inceputul acestei luni, platitorii de taxe, impozite si contributii sociale pot utiliza pentru declararea obligatiilor de plata la bugetul general consolidat formularul "Ordin de plata pentru trezoreria statului" (OPT), publicat pe data de 10 martie in Monitorul Oficial al Romaniei. Conform prevederilor actului normativ, ordinul de plata inlocuieste declaratia privitoare la obligatiile fiscale numai daca agentul economic achita in termenul prevazut de lege si integral suma datorata statului pentru luna respectiva. "Platitorii de taxe, impozite si contributii sociale care utilizeaza pentru declararea obligatiilor bugetare formularul 'Ordin de plata prin trezoreria statului' in conditiile prevazute de Ordinul nr. 1521 al Ministrului Finantelor nu mai depun formularul 'Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat' pentru obligatiile respective", a precizat directorul executiv adjunct al DGFPJ Galati. Potrivit aceleiasi surse, unul dintre avantajele principale ale aplicarii noului act normativ il reprezinta reducerea numarului drumurilor pe care agentii economici erau obligati sa le faca lunar la sediul institutiei pentru a completa si depune declaratiile de plata catre bugetul consolidat al statului.