Majorarea veniturilor cu aproximativ 110 euro pentru fiecare angajat al Santierului Naval Damen a atras dupa sine cresterea bugetului rezervat pentru plata salariilor cu aproximativ 28%. Potrivit declaratiilor directorului Gelu Stan, pentru anul viitor Damen a rezervat pentru plata salariilor un buget total de 5,1 milioane de euro, fata de 4,6 milioane de euro cat a fost rezervat pentru anul in curs. "Din cele 5,1 milioane de euro pe care i-am prevazut pentru anul viitor vom achita salariile tuturor angajatilor, precum si contravaloarea orelor suplimentare" a adaugat Gelu Stan.

Cei aproximativ 3.000 de angajati ai Santierului Naval au beneficiat, la inceputul lunii octombrie, de majorari salariale astfel incat in prezent venitul mediu brut la nivel de unitate a ajuns la 1.700 de lei. Cresterea salariala a fost acordata in urma negocierii prevederilor Contractului Colectiv de Munca aferent anului 2007/2008, care au avut loc in luna octombrie, desi actualul contract va expira la 31 decembrie.

Amintim ca majorarea veniturilor navalistilor a fost necesara si din cauza numarului mare al muncitorilor care si-au parasit locurile de munca pe parcursul acestui an. In urma negocierilor sudorii si tubulatorii, categoriile de angajati in cazul carora au fost inregistrate cele mai multe plecari, au beneficiat de majorari salariale mai mari decat ceilalti angajati ai Damen.

"Incepand cu 1 octombrie toti salariatii au primit inca 82 de lei. O alta majorare o vor primi pe 1 ianuarie 2008, cand veniturile vor creste cu 117 lei, iar veniturile sudorilor si tubulatorilor cu 128 de lei. Ultima crestere a veniturilor, in valoare de 152 de lei, va avea loc la 15 iulie 2008", a declarat Gelu Stan.