Noile reglementari in domeniul igienei produselor alimentare intra in vigoare la 1 octombrie, adica de maine, implicand noi obligatii din industria alimentara, se arata intr-un comunicat emis de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), preluat de NewsIn. Cei mai loviti de intrarea in vigoare a noilor norme par a fi producatorii de paine si carne. Potrivit estimarilor presedintelui Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase (Rompan), din cele 8.300 de brutarii existente in prezent, mai mult de jumatate se vor inchide deoarece nu respecta normele igienico-sanitare. In sectorul panificatiei, in principal trebuie sa se asigure curatenia exemplara in spatiul de comercializare a painii, dar si a masinilor care transporta marfa sau a navetelor de depozitare. De asemenea, painea trebuie ferita de eventualele impuritati.
Nici in ceea ce priveste industria de procesare a carnii previziunile nu sunt prea optimiste. Presedintele Romalimenta (Federatia Patronala Romana din Industria Patronala) a declarat ca peste 60% din firmele care activeaza in acest sector ar trebui inchise.
Pentru a prezenta noile reglementari de igiena, in perioada 3-4 octombrie se organizeaza la Sinaia un seminar privind punerea in practica a noului pachet legisla-tiv de igiena. (S.N.)