Contractul de privatizare a societatii „Tractorul“ Brasov va fi semnat cu indienii de la Mahindra&Mahindra, ne-au declarat surse din cadrul Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS). Trebuie spus ca firma indiana este al patrulea producator mondial de tractoare de capacitate mica (intre 45 si 65 cp), iar acest argument a cantarit greu in decizia luata de AVAS. Pe de alta parte insa, potrivit surselor citate, AVAS prefera Mahindra pentru preluarea „Tractorul“ in conditiile in care celalalt competitor, societatea cu capital integral romanesc MYO-O, nu a avut in nici un caz rezultate exceptionale dupa dobandirea controlului asupra uzinei bucurestene Semanatoarea.
Gheorghe Apostu, liderul de sindicat de la „Tractorul“, ne-a declarat ca acordul social cu Mahindra&Mahindra este pe cale de a fi semnat, iar indienii le-au promis angajatilor pastrarea timp de 20 de ani a obiectului de activitate, dar si a celor 3.300 de locuri de munca. Apostu ne-a mai spus ca in ultima perioada vizitele indienilor la „Tractorul“ sunt din ce in ce mai dese.
AVAS s-a angajat in negocierile cu FMI ca pana la sfarsitul acestui an sa privatizeze sau sa lichideze uzina brasoveana.