MAE recomanda transportatorilor si soferilor de tir ca, la intrarea in Ungaria, sa solicite controlul masei si al gabaritului autovehiculului, dupa ce autoritatile ungare au anuntat intensificarea controalelor si impunerea de amenzi in cazul constatarii depasirii fara autorizatie a masei admise.
Autoritatile ungare au anuntat intensificarea controalelor efectuate de catre institutiile competente asupra autovehiculelor de transport marfa de mare tonaj, cu precadere la iesirea de pe teritoriul Ungariei, informeaza MAE intr-un comunicat.
Potrivit sursei citate, incepand cu data de 1 septembrie, in cazul constatarii depasirii fara autorizatie a masei totale admisibile (compusa din masa vehiculului fara incarcatura plus masa marfii transportate) transportatorii vor fi sanctionati contraventional cu amenzi de 300.000 de forinti - echivalentul a 1.300 de euro.
Amenda este de 200.000 de forinti (875 de euro) in cazul vehiculelor cu gabarit depasit care nu au autorizatie speciala.
In concluzie, Ministerul Afacerilor Externe recomanda transportatorilor si soferilor de tir ca, la intrarea in Ungaria, sa solicite controlul masei si al gabaritului autovehiculului, in vederea obtinerii, dupa caz, a autorizatiilor necesare.