Reprezentatii constructorilor navali din Europa se vor intilni la sfirsitul acestei saptamini la Southampton, Anglia, pentru a face bilantul activitatii pe anul 2006 si pentru a trasa obiectivele pentru perioada urmatoare.

"Santierul Naval din Galati este membru al ANCONAV, care la rindul sau face parte din Comunitatea Santierelor Navale din Europa. Membrii organizatiei europene a constructorilor navali se reunesc la sfistitul acestei saptamini. E vorba de o reuniune anuala la care se face bilantul anului precedent si se stabilesc noile obiective", ne-a declarat directorul general al Santierului Naval din Galati, Gelu Stan.

Constructia de nave reprezinta unul dintre putinele domenii de activitate pentru care tara noastra este respectata de statele dezvoltate din Uniunea Europeana. Navalistii romani sint recunoscuti pentru calitatea muncii lor, dar si pentru faptul ca au o mina de lucru ieftina, comparativ cu ceea ce se intimpla in UE, iar in ceea ce priveste peisajul national, Galatiul reprezinta o piesa de baza in ceea ce inseamna constructia de nave.

Directorul SNG ne-a mai spus si ca Romania s-a aflat in 2006 pe locul doi, dupa Italia, in topul celor mai importanti constructori navali. "Este cea mai spectaculoasa crestere inregistrata in ultimii 30 de ani. Despre SNG trebuie sa spun ca a fost si este cel mai important constructor naval din tara noastra", a completat Gelu Stan.

Facem precizarea ca ANCONAV a luat fiinta in iulie 1995 si reuneste in prezent peste 20 de unitati. Printre acestea se afla santiere navale si intreprinderi de echipamente navale.