Afirmatia ii apartine omului de afaceri Mircea Marosy, care de trei ani se judeca pentru aproape 40 de hectare de teren cu Primaria comunei Vinatori, reprezentata de casa de avocatura "Cozma si Asociatii".

Valoarea terenului, posibilitatile de cistig, precum si afacerile care se pot face din acest punct de vedere, au atras privirile multora. Procese, plingeri penale, reclamatii de toate soiurile au punctat toata aceasta infruntare care se poarta pe holurile Palatului de Justitie, dar si pe cele ale Parchetului.

In aprilie 2007 societatea Fitocom Serv SRL dobindeste o hotarire prin care i se atribuie proprietatea a 39,61 hectare, teren situat in extravilanul comunei Vinatori. Decizia Judecatoriei tine loc de act de vinzare-cumparare intre Aviatia Utilitara Tuzla, care a detinut pamintul, si Fitocom Serv SRL. Cel putin asta sta scris in hotarire.

"Din acel moment au inceput sicanele"

Mai exact, la baza hotaririi a stat un antecontract incheiat la 1 august 2004 intre Fitocom Serv si Aviatia Utilitara, prin care aceasta din urma ii promite sa vinda terenul la pretul de 300 de milioane de lei vechi.

"Ulterior Aviatia Utilitara a intrat in lichidare judiciara, nu s-a mai tinut de promisiune, am avut acest antecontract si l-am mandatat pe avocatul Mihail Boldea sa se ocupe de toate formalitatile. Am obtinut o decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care am capatat dreptul de proprietate asupra celor 39,61 hectare. Cu aceasta hotarire am mers la Primaria Vinatori si am cerut sa treaca suprafata pe rol. Am fost refuzat categoric. Din acel moment au inceput sicanele. Mi s-a promis singe si am avut parte de asa ceva. In urma cu o luna de zile m-am intilnit cu avocatul Romeo Cozma, care, din punctul meu de vedere, m-a santajat. Mi-a spus ca reprezinta un grup de oameni de afaceri influenti de la Bucuresti si ca vrea pentru ei jumatate din terenul de la Vinatori, pe care eu sint proprietar. L-am intrebat daca au vreun drept. Mi-a spus ironic ca probabil bunicii lor au avut pamint acolo si sint nostalgici", ne-a spus Mircea Marosy, actionar majoritar la Fitocom Serv.

13 consilieri dau cu subsemnatul

Mircea Marosy ne-a facut cunoscut faptul ca cea care a refuzat sa-i inregistreze terenul, primarul Sicuta Murgu, a tirit intregul Consiliu Local Vinatori intr-o lupta personala.

"De trei ani ma judec cu Primaria Vinatori, reprezentata de Societatea Civila Cozma si Asociatii, si acum aflu ca intregul Consiliu Local este reprezentat de aceasta societate, fara insa ca cei 13 consilieri sa aiba habar ca se judeca pentru proprietatea terenului", a punctat Marosy.

"Primaria lupta pentru ce-i apartine"

Primarul comunei Vinatori spune insa ca are legea de partea sa. Sicuta Murgu ne-a spus ca terenul este al comunei, ca a inregistrat terenul obtinut de Mircea Marosy prin decizia judecatoreasca, dar cu o mentiune.

"Mentiunea a fost ca terenul respectiv se afla in litigiu, fiind doua procese pe rol. Prin Hotarirea de Guvern nr. 468, data in 1998, terenurile disponibilizate aflate in administrarea ministerelor sau a altor organe ale administratiei publice centrale de specialitate urma sa fie predate consiliilor locale. Asta trebuia sa se intimple si cu acest teren. Din nefericire fostul primar nu a facut diligentele necesare in acest sens. De asta am inceput procesele. Cit priveste angrenarea Consiliului Local in procese, am avut acordul lor, am marturie procesele verbale ale sedintelor din 23 februarie si 28 aprilie 2006. Singura greseala pe care o recunosc este ca nu am cerut o hotarire a Consiliului in acest sens. Mi se pare firesc insa sa lupt pentru ceva ce este al comunei pe care o gospodaresc, pentru ceva ce-i apartine", mai spune Sicuta Murgu.