Sindicatul din cadrul Comisariatului Regional al Garzii de Mediu Galati a declansat lupta in justitie cu Ministerul Finantelor Publice si cu Garda Nationala de Mediu pentru a castiga unul dintre drepturile salariale de care membrii sai nu au beneficiat in ultimii ani de zile, si anume prima de vacanta. Liderul sindicatului din cadrul Comisariatului Regional al Garzii de Mediu Galati, Viorel Beltic, ne-a declarat ca sindicatul a obtinut castig de cauza la toate instantele galatene in procesul deschis impotriva celor doua institutii, care au decis ca personalul avea dreptul legal sa beneficieze de prima de vacanta anuala in perioada 2001-2006.

"Am castigat toate procesele la instantele galatene, Garda Nationala de Mediu facand recurs la Curtea Suprema de Justitie, care va judeca aceasta cauza la inceputul lunii ianuarie. Obiectul actiunii il reprezinta acordarea primei de vacanta anuale aferente perioadei 2001-2006 catre personalul Garzii de Mediu Galati", ne-a mai precizat Viorel Beltic.

Potrivit aceleiasi surse, prima de vacanta este egala cu salariul obtinut in luna anterioara plecarii in concediu. La nivelul Comisariatului Regional al Garzii de Mediu Galati lucreaza un numar de 110 comisari de mediu care isi desfasoara activitatea in cadrul comisariatelor judetene din sase judete.