Preturile din pietele slatinene au început sa scada de la începutul acestei luni. Cea mai avantajoasa din acest punct de vedere este piata Zahana, dupa cum a afirmat o cumparatoare. La polul opus este piata Progresul, care nu este la mare cautare din cauza preturile mult mai ridicate. Daca un kilogram de vinete în piata Zahana costa un leu, în piata Progresu ajunge la doi lei. Preturile la fructele de sezon difera si ele de la o piata la alta.
Daca în piata Zahana va puteti procura un kilogram de varza alba la un leu, în celelalte piete îl puteti lua cu doi lei.
Prunele si merele românesti variaza între doi - trei lei kilogramul.
Majoritatea comerciantilor din piata Zahana considera ca vânzarile pe timpul verii sunt mult mai scazute deoarece lumea e plecata în vacanta. Vânzatorii au afirmat ca nu exista un produs care sa fie cautat în permanenta. „Daca astazi se vând ardeii, mâine poate merg vinetele mai bine. Munca taranului e foarte prost platita!“, a marturisit Ioana N.
Comerciantii din piata Progresu sunt de aceeasi parere. Ei recunosc ca nu este o afacere profitabila, dar este „mai bine asa decât la patron“, a marturisit o comercianta.