Reprezentantii Primariei Slatina au avansat un nou termen pentru darea in folosinta a cinematografului. Acesta este primavara anului 2010, dupa ce in ultimul an si jumatatate au fost amanari in privinta inceperii lucrarilor, a continuarii si incheierii lor. In primavara anului in curs, primarul Slatinei, Darius Valcov, sustinea ca cinematograful va fi dat in folosinta in aceasta toamna, cel mai tarziu in decembrie.
Constructorii au descoperit intre timp probleme la structura de rezistenta a cladirii si a fost nevoie de reconsolidari inainte de a se trece la lucrarile de recompartimentare si modernizare a imobilului.
Recent, Darius Valcov afirma ca se continua lucrarile la complexul teatru si cinema din Slatina si ca, daca nu apar probleme neprevazute, obiectivul va fi dat in folosinta in martie 2010. "E mai tarziu cu cateva luni decat speram, dar s-a constatat ca este nevoie de reconsolidarea cladirii. Acum sunt pe final actiunile de reconsolidare, dupa care se va trece la lucrarile de arhitectura si la finisaje", declara primarul.
In imobilul in care a functionat fostul cinematograf Alutus, cladire preluata de Primaria Slatina, municipalitatea investeste peste un milion de euro in lucrari de modernizare in vederea crearii unui complex cultural cu sala de cinematograf, sala de teatru si de conferinte si spatii comerciale la intrare.