Neachitarea taxei pe valoarea adaugata si a impozitului pe profit reprezinta una dintre cele mai folosite modalitati de catre unii agenti economici care doresc sa pagubeasca bugetul statului.

In urma unui control efectuat la o firma din judet comisarii Garzii Financiare au constatat ca aceasta a prejudiciat bugetul statului cu suma de 251.213 de lei. Verificarile comisarilor Garzii Financiare la trei firme partenere de afaceri ale societatii galatene au scos la iveala faptul ca nu s-a inregistrat in evidenta contabila TVA si impozitul pe profit aferent comercializarii, in perioada 2005-2006, de produse metalurgice si materiale de constructie.

Potrivit comisarilor Garzii Financiare reprezentantul societatii s-a sustras in mod sistematic controlului. Conform situatiei intocmite de conducerea Garzii Financiare, in primele 4 luni ale acestui an au fost verificati 932 de agenti economici, la 818 dintre acestia constatindu-se nereguli.

In urma controalelor efectuate comisarii Garzii Financiare au aplicat 882 de amenzi in valoare totala de 1,397 milioane de lei. De asemenea au fost intocmite 36 de sesizari penale pentru un prejudiciu adus bugetului de stat in suma totala de 9,937 milioane de lei.