Conform unui proiect de lege propus de Finante, Loteria Romana va avea monopol pe organizarea si exploatarea jocurilor de noroc tip loto si a jocurilor de tip pariu sportiv, pentru care va fi scutita in continuare de la plata taxei de autorizatie si de licenta. Actuala legislatie acorda Loteriei exclusivitate pentru jocurile de tip loto, expres, pronosport, loz in plic si instant lottery.
De asemenea, organizatorii de jocuri de noroc vor plati anual o taxa de licenta si o taxa pentru autorizatia de exploatare, care se va calcula pentru fiecare mijloc de joc in parte, suma perceputa pentru o masa de ruleta ridicandu-se la 100.000 de lei.
Pentru fiecare masa speciala de joc din cazinou, cu exceptia meselor speciale cu bile (ruleta live), taxa anuala va fi de 80.000 de lei, potrivit actului normativ elaborat de Ministerul Finantelor Publice.
In cazul jocurilor de noroc de tip pariu in cota fixa (de tip pariu de orice fel), taxa anuala va fi de 5% din incasarile efectiv realizate la nivelul organizatorului, dar nu mai putin de 150.000 de lei.
Statul va precepe o taxa de 30.000 de lei pentru fiecare sala de joc bingo, precum si 3% din valoarea nominala a cartoanelor achizitionate de la Compania Nationala "Imprimeria Nationala".
Salile care organizeaza jocuri cu castiguri generate de elemente aleatorii vor plati o taxa de 2.400 de lei.
Toti organizatorii de jocuri vor plati o taxa de licenta de 3.000 de lei. (M.C.I.)