Lozurile emise de Loteria Romana a caror valori sunt exprimate in lei vechi ar putea fi revendicate de castigatori in lei noi. ßi asta pentru ca pe plicuri nu se specifica RON sau ROL, iar oricine poate sa ceara castigul in moneda denominata.
Reamintim ca, in conformitate cu normele legale, de la 1 iulie, preturile si tarifele bunurilor si serviciilor trebuiau sa se afiseze doar in RON. In schimb, "in agentiile Loteriei Romane, pretul lozurilor este afisat si in lei vechi, si in RON", a afirmat directorul executiv al Directiei Marketing din Loteria Romana, Adrian Albu, preluat de Mediafax. Albu a mai precizat ca nu are cunostinta sa se fi produs confuzii pana in prezent.
Astfel, pentru ca a ramas cu stocuri importante de lozuri cu valori in lei vechi, acestea se vand in continuare la tarabe. Se poate intampla astfel ca un premiu de 30.000 de lei vechi sa fie revendicat in lei noi, adica un castigator sa incaseze 30.000 RON (300 de milioane de lei vechi). Pentru a se evita un asemenea caz, seriile de lozuri ale caror valori sunt in lei vechi ar trebui sa fie retrase de pe piata. Reprezentantii Loteriei spun ca retragerea de astfel de bilete se face treptat. "Lozurile au fost retrase temporar din piata dupa 1 iulie", a mentionat Albu. In plus, Loteria analizeaza posibilitatea readucerii la vanzare a tichetelor, a mai spus oficialul Loteriei. Un alt motiv pentru care retragerea lor se face treptat este si faptul ca o parte a personalului salariat are sarcina de a vinde numai acest tip de produse. Asa ca surplusul era destinat evitarii problemelor temporare din activitatea de comercializare, adauga Albu.