Federatia Patronilor Bihor a premiat cu 500 de euro pe cea care a creat logoul si sigla
(Sapou) Federatia Patronilor Bihor si-a lansat, ieri, noua sigla si logoul pentru Centrul de Afaceri Exclusivist (CAE) care se va deschide pana la finele anului in Sanmartin. Alegerea acestora s-a facut in urma unui concurs organizat de federatie, castigatoarea fiind Maria Timburz, studenta la Facultatea de Arte Vizuale din Oradea. Premiul oferit de conducerea FP Bihor a fost de 500 de euro.
Ioan Lucian, presedintele FP Bihor, ne-a declarat ca a apelat la specialisti pentru ca acestia sa poata crea un brand pentru CAE. "Dupa cum vedeti am avem deja produse cu logoul centrului pe ele. Printre acestea enumeram: pahare, tricouri, sorturi etc. Antreprenorul care are sarcina sa incheie lucrarile la centrul nostru ne-a spus ca totul va fi gata la finele lunii noiembrie. Totalul investitiilor fiind de circa 2 milioane de euro" a conchis presedintele FPB.
Maria Timburz, castigatoarea concursului, a declarat ca logoul si sigla semnifica exclusivitatea. "Am incercat sa imprim elemente pentru eleganta, putere, aroganta chiar, bogatia. Am ales florile de lotus intrucat acestea se numara printre simbolurile Bihorului. Dorin Sandru, profesor in cadrul Facultatii de Arte Vizuale, a declarat, la randul sau, ca, in fapt, lucrarea este opera unei echipe, creatia Mariei Timurz fiind aleasa dintre mai multe lucrari create de studentii facultatii. FP Bihor nu a facut decat sa se declare de acord cu alegerea studentilor, fapt care a demonstrat ca cei care au format comisia de evaluare au intuit care sunt gusturile beneficiarului. "In mod normal, un studiu de heraldica necesita timp si studiu, or, la noi in tara, aceasta disciplina nu are traditie. Orice logo, blazon sau sigla trebuie bine aleasa pentru a nu imita altele deja pe piata. Daca la noi nu exista o preocupare deosebita pentru acest domeniu, in Occident tot felul de grupuri, familii sau clanuri poseda blazoane, logouri, sigle, pentru apararea carora sunt in stare sa faca orice. De aceea a trebuit sa fim atenti. Oricum, dupa cum se vede pe diplome, am omis semnul crucii, insemnele militare etc. si am impus un scris cu caracter gotic", a precizat Dorin Sandru.
Un alt subiect pe care conducerea FP Bihor in aduce pe tapet este intalnirea dintre reprezentantii administratiei locale si hotelierii si proprietarii de restaurante, intalnire programata pentru marti, 29 iulie, in sala "Traian Mosoiu" din Primaria Oradea.