Logan, primul model Dacia testat de EuroNCAP, organizatia europeana de evaluare a sigurantei autoturismelor noi, a obtinut la clasa masinilor de familie de mici dimensiuni cel mai slab punctaj la toate categoriile la care a fost verificat.
Astfel, Logan a obtinut trei stele la protectia ocupantilor, trei stele la protectia copiilor si o singura stea la siguranta pietonilor.
Din aceeasi clasa au mai fost testate Mercedes A-Class si Fiat Stilo, modelul german primind cinci, patru si respectiv doua stele la categoriile mentionate, in vreme ce autoturismul italian a beneficiat de un punctaj de patru, patru si respectiv o stea.
“Logan ofera un nivel optim de siguranta pentru pozitia pe care o ocupa in clasa respectiva“, a afirmat intr-un comunicat de presa Jacques Faure, director de siguranta activa la Renault. Pe de alta parte, comunicatul producatorului francez arata ca punctajul de trei stele obtinut pentru protectia copiilor confirma faptul ca Logan este o masina destinata familiilor.
La randul sau, FranÇois Fourmont, directorul general al Automobile Dacia si vicepresedinte Renault pentru Europa de Est, a declarat Agentiei Mediafax ca Dacia Logan s-a comportat bine, la nivelul asteptarilor.
“Cum am prevazut, Logan a obtinut trei stele la EuroNCAP, un rezultat bun pentru masina si pentru noi“, a afirmat FranÇois Fourmont, directorul general al Automobile Dacia. (A.M.)