Pe piata fortei de munca din Dolj semnele unei iesiri din criza se lasa inca asteptate, gasirea unui loc de munca fiind inca extrem de dificila in continuare pentru cei mai multi oameni. Din oferta de locuri de munca publicata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca reiese ca, in prezent, in judet sunt disponibile doar 18 locuri de munca vacante, ceea ce inseamna o concurenta de peste 1.500 de persoane pe un loc. Cele mai avantajate sunt persoanele calificate, joburile oferite fiind de electrician (11), sofer (2), lucrator comercial (1), agent de vanzari (1), operator calculator (1), consilier/expert/inspector/referent/economist in managament (1), consilier institutie publica (1). La acestea se adauga zece locuri de munca in domeniul confectiilor, care sunt insa disponibile pentru persoanele cu handicap.
Reprezentantii firmelor de recrutare spun ca persoanele cu o calificare isi gasesc cel mai usor de lucru.
"Avem solicitari de la clientii nostri pentru calificari din domenii tehnice, pentru mediul industrial: mecanici, electricieni, automatisti, ingineri electromecanici. De asemenea, sunt cautate persoane cu experienta in mediul industrial si pentru posturi in departamentele suport (financiar, resurse umane, logistica, achizitii)", a declarat Sorin Diulescu, Branch Manager la Manpower Craiova. Potrivit acestuia, cererea de forta de munca devine din ce in ce mai concentrata pe calificari si competente specifice, tehnice. "In perioada urmatoare (6-12 luni) anticipam o crestere usoara a numarului de oportunitati de angajare, atat pentru candidatii cu studii superioare tehnice, cat si pentru pentru cei cu studii medii pentru posturile din productie", a adaugat Sorin Diulescu.
Odata cu dezvoltarea mediului industrial prin investitiile din sectorul constructiilor de masini, vom asista progresiv la o revigorare a tuturor celorlalte sectoare economice.