Pretul apartamentelor din blocurile vechi din Craiova continua sa scada, iar cumparatorii pot economisi pâna la câteva mii de euro la tranzactie. Febra scaderilor de pret la locuinte a cuprins si Craiova. Cu toate ca, deocamdata, se poate vorbi de o diminuare destul de mica a costului locuintelor, aceasta este binevenita, mai ales ca în ultima perioada valoarea imobilelor depasea cu mult puterea de cumparare a craiovenilor. „La apartamentele vechi se înregistreaza usoare scaderi de preturi, de 1.000-2.000 de euro, adica exact cu marja pe care o puneau vânzatorii la pret pentru negociere“, a declarat Cristian Clenciu, directorul agentiei CDC Imobiliare. Analistii imobiliari din Craiova semnalau acest fenomen înca de la începutul lunii. „Se observa o usoara scadere la pretul apartamentelor vechi. Aceasta este de pâna-n 5%“, a precizat Teodor Popescu, directorul agentiei Dorcas Imobiliare, care a explicat ca acest lucru se datoreaza în principal faptului ca, oferta fiind bogata si cererea mica, proprietarii sunt nevoiti sa mai lase din pret. 
Scaderi de pâna la 5.000 de euro În ultima saptamâna, diminuarea de pret a fost semnificativa. „În ultima saptamâna, s-au înregistrat scaderi de pret de 2.000-3.000 si chiar 5.000 de euro. La prima vedere, scaderea nu este foarte mare, dar pentru un cumparator al carui buget este limitat, daca plateste 75.000 de euro pentru o locuinta pe care înainte ar fi dat 80.000 de euro, este un avantaj“, a declarat Bibina Dica, directoarea agentiei Biros Imobiliare.  
Pretul real al locuintelor vechi - 800 de euro/mp  Reprezentantii agentiilor imobiliare spun ca aceste scaderi sunt justificate, mai ales ca preturile atinsesera un nivel exagerat. „În ideea ca un metru patrat construit într-un apartament nou este de 1.200 - 1.500 de euro, chiar si 1.000 de euro/mp construit este mult pentru o locuinta veche. Totusi, acest pret este mai aproape de ceea ce se întâmpla în piata în prezent (oferta bogata si cerere mica)“, a precizat Bibina Dica. Aceasta a explicat ca o locuinta într-un bloc vechi, cu o suprafata de 50 de metri patrati, la un pret de 50.000 de euro este un imobil „superplatit“. „Daca ar fi sa consideram un pret real pentru apartamentele vechi, acesta ar fi, în opinia mea, în jurul valorii de 800 de euro metrul patrat“, a adaugat aceasta. 
„Nu a fost niciodata oferta ca acum“ Potrivit Bibinei Dica, si în urmatoarea perioada trendul ar putea urma acelasi curs, mai ales ca de un an au aparut si constructiile noi. „Nu a fost niciodata oferta ca acum. Pâna mai anul trecut, un apartament construit într-un bloc din 1990 era considerat nou. Acum însa situatia se schimba“, a precizat Bibina Dica.
Analistii imobiliari nu ignora, pe viitor, nici posibilitatea unei eventuale scaderi de pret a locuintelor din blocurile noi. Aceasta situatie depinde însa de evolutia constructiilor din localitate. „Singurul element care ar face sa scada preturile la apartamentele noi ar fi sa se construiasca locuinte noi la preturi mai mici“, a explicat Cristian Clenciu.Capital, mai ieftina
Tendinta de scadere a pretului locuintelor vechi se manifesta la nivel national. Reprezentantii site-ului MagazinulDeCase.ro estimeaza ca preturile apartamentelor vechi din cartierele bucurestene s-ar putea ieftini în vara acestui an cu pâna la 20-25%. Mai mult decât atât, daca se vor scumpi creditele, iar cererea se va diminua si mai mult, ieftinirea ar putea fi mai accentuata pâna la sfârsitul anului.