Piata imobiliara s-a confruntat în ultimele luni cu o criza. Totusi, pentru ca au avut preturi mai mici, garsonierele si apartamentele cu doua camere au reusit sa atraga cumparatori.Pe fondul cresterii periodice a dobânzii de referinta practicate de Banca Nationala a României, al deprecierii considerabile a leului în raport cu euro si al cresterii exagerate a preturilor imobilelor, craiovenii au reusit cu greu sa-si mai cumpere o locuinta. Ca rezultat, din iunie si pâna în august, pretul de vânzare al apartamentelor vechi a scazut în medie cu aproximativ 5% pe luna. "În ultimele doua-trei luni, preturile la apartamentele vechi au scazut cu aproximativ 20%", a declarat Bibina Dica, directoarea agentiei Biros Imobiliare. Ca raspuns la micsorarea pretului locuintelor, dar si la politica restrictiva a bancilor privind acordarea creditelor, situatia s-a extins si catre terenurile din zona Craiovei. "Pe sectorul mediu, unde investitorii cumpara teren doar pentru o casa si o curte, s-au înregistrat scaderi si de 20-25%", a afirmat Valeriu Onescu, directorul agentiei Rai Imobiliare.  
"Garsonierele si apartamentele cu doua camere, cele mai solicitate" Craiovenii nu s-au aratat interesati sa cumpere o locuinta. În asteptarea unor scaderi suplimentare de pret, cele mai tranzactionate imobile au fost cele mai ieftine. "Garsonierele si apartamentele cu doua camere au fost cele mai solicitate. Nimeni nu mai cumpara apartamente cu trei si patru camere. Cumparatorii vor preturi cât mai mici", a spus Bibina Dica. La fel de cautate au fost si casele la preturi mici. "Cele mai tranzactionate sunt casele si apartamentele, în special garsonierele si apartamentele cu doua camere. Pentru ca au fost vândute la preturi mai bune, oamenii au profitat", a spus Nicu Radut, directorul agentiei imobiliare Unic. Afirmatia a fost sustinuta si de alti reprezentanti ai agentiilor imobiliare. "Oamenii sunt disperati. Foarte multi au credite imobiliare pe care nu le mai pot plati, dar cei care vor sa vânda trebuie sa lase din pret. Cele mai solicitate imobile sunt casele în complexurile noi, cu un pret sub 100.000 de euro", a spus Valeriu Onescu.  
"Cumparatorii au asteptat" Chiar daca imobilele tranzactionate au avut preturi mici, reprezentantii agentiilor imobiliare au precizat ca s-au confruntat cu o usoara scadere a numarului de vânzari efectuate, pusa pe seama blocarii creditelor, dar si a proprietarilor care nu au vrut sa scada din pret. Ca rezultat, locuintele nu s-au mai scumpit. "Preturile au stagnat. Au lasat din pret doar cei care au fost nevoiti sa vânda. Piata s-a blocat din cauza creditelor. Pentru ca în ultimii ani preturile locuintelor au înregistrat o crestere foarte mare, cumparatorii au asteptat sa vada ce se întâmpla. Au înteles însa ca mai mult de acest nivel nu au cum sa scada", a precizat Cosmin Truica, directorul agentiei imobiliare Colosseum, care a mai spus ca piata imobiliara s-a deblocat cam de o saptamâna.