800.000 de metri patrati de plaja au fost concesionati prin contracte de catre Directia Apelor Romane Dobrogea - Litoral (DADL), ceea ce reprezinta cu 10 % mai mult decat in 2004, se arata intr-un comunicat al purtatorului de cuvant al institutiei, Paula Anghel. Potrivit acesteia, DADL a incheiat pana in prezent 208 astfel de contracte pentru asigurarea folosirii potentialului turistic si de agrement al plajei, iar circa 50% dintre contractele semnate s-au facturat deja.
Paula Anghel ne-a mai declarat ieri ca nici in acest an nu s-au semnat contracte de concesiune pentru plajele cu potential turistic scazut si cele afectate de eroziune din mai multe statiuni, cum ar fi Mamaia (zonele Parc), Jupiter, Venus, Mangalia, Cap Aurora.
Tarifele de contractare a plajelor variaza in functie de zona, cele mai mici (4.900 de lei pe metrul patrat) fiind practicate in taberele de copii din Navodari, Eforie, Olimpus si 2 Mai, iar cele mai mari (35.000 de lei pe metrul patrat) in Mamaia, Eforie Nord, Neptun, Olimp. Un tarif mediu (18.000 de lei pe metrul patrat) au platit agentii economici care au contractat plaje in zone cum sunt Vama Veche, Mamaia Nord, Jupiter, Cap Aurora. Prioritate la contractare o au agentii economici detinatori de active de turism si operatorii de turism. Cei care au incheiat contracte de preluare a plajelor cu DADL au dreptul sa amplaseze pe plaja constructii demontabile pentru servit bauturi racoritoare (beach-baruri), pentru depozitare umbrele si sezloguri.
In ceea ce priveste lucrarile de igienizare si ecologizare a suprafetelor de plaja din sudul litoralului, DADL a dublat numarul echipelor de muncitori care vor lucra si noaptea.