ImpactNews informeaaza: Oprescu vrea trenuri magnetice in Bucuresti, dupa modelul Shangai.
Revenit in tara dupa o vizita oficiala la Beijing si Shanghai Sorin Oprescu a spus ca ar vrea sa contruiasca in Bucuresti o linie pentru trenuri magnetice. In urma cu cateva luni, primarul vorbea si despre achizitionarea unor tramvaie vieneze.
Trenurile magnetice ar putea circula spre Aeroportul International Henri Coanda. "Mi-ar placea sa facem o linie de vreo 12 kilometri care sa duca la Aeroportul Otopeni", a declarat primarul general.
Pentru a putea pune in aplicare un astfel de proiect primarul Oprescu va trebui sa se puna de acord cu ministrul transporturilor, Anca Boagiu. "O sa vorbesc si cu Anca Boagiu, cu siguranta ea stie despre ce este vorba ca sa putem sa facem un proiect din asta si la noi", a mai precizat Oprescu.
Singurul tren magnetic din lume intrat in circulatie este in Shangai, unde trenurile Maglev, trenuri produse in Germania care se deplaseaza pe o perna magnetica, fac legatura dintre Shangai si aeroport, pe o distanta de circa 30 de km. Trenurile Maglev din Shangai sunt in prezent cele mai rapide mijloace de transport comun din lume, atingand viteze de peste 400 km/h.